http:\\www.sikkourtina.gr sikkourtina@gmail.com τηλ: 6939 044358, Δημήτρης (Αθήνα). 6951 331136, Αλέξαντρος (Θεσσαλονίκη)

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛ

Hi-Tech

Ο σχεδιασμός της διακόσμησης Hi-Tech προέρχεται από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας που έγιναν στην Αγγλία τον περασμένο αιώνα τηω δεκαετία του '60. Στο ντεκόρ του σπιτιού έχουμε το γυαλί πάνω στο οποίο πέφτουν οι ακτίνες φωτός, την λάμψη χρωμίου, τις μεταλλικές επιφάνειες και μεγάλο ποσοστό από ξύλο και τούβλο. Στο εσωτερικό του χώρου διακρίνουμε την εύκολη τοποθέτηση σε σαφείς γεωμετρικές μορφές, χρησιμοποιείται οποιοδήποτε υλικό.
Η επιφάνεια των επίπλων όμως πρέπει να είναι επίπεδη και λεία, φτιαγμένη απο μέταλλο να φαίνεται ασημί και να λάμπει. Τα φωτιστικά είναι συνήθως από μέταλλο ή γυαλί. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στο στυλ αυτό είναι καθαρά και σαφή χωρίς τα ημιτόνια όπως το μαύρο, λευκό, γκρι και το κόκκινο, ενώ το μπλε, πράσινο και κίτρινο έρχονται ως συμπλήρωμα. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιήσει κανείς τα μινιμαλιστικά χρώματα, τα υφάσματα να είναι μονόχρωμα, εν ανάγκη δίχρωμα. Το Hi-Tech στυλ δεν μπορεί να ανεχθεί την αμέλεια, τα πάντα μέσα στον χώρο πρέπει να έχουν επίπεδες και αστραφτερές επιφάνειες. Το εσωτερικό του σπιτιού το διακρίνει η σαφήνεια και ο δυναμισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου